Portrætprogram om Alfred Hitchcock på DR K…

The master of suspense på DR K

DR K sender i dag et britisk portrætprogram fra 1973 om Alfred Hitchcock. Mange år efter sin død i 1980 er Alfred Hitchcock stadig en af de mest beundrede og efterlignede instruktører overhovedet. Alle, der holder af et godt gys, kender og elsker Hitchcock, og det er umuligt at komme uden om film, uden om mesterværker, som for eksempel  “Rear Window” (1954), “North By Northwest” (1959), “Psycho” (1960),  “The Birds” (1963) og “Vertigo” (1958).

Men hvad har gjort disse film til klassikere? Dette spørgsmål forsøger instruktøren selv at give et svar på i dette portræt, der giver et enestående indblik i gysermesterens måde at tænke og arbejde på. Portrætudsendelsen, der blev lavet kort før hans sidste film, er et af de sidste interview med sidste århundredes måske vigtigste instruktør, hvor han med stor fornøjelse diskuterer de mest berømte scener ud fra begreberne angst og skyld.

Programmet sendes på DR K den 7. oktober fra 18.05-19.05

Reklamer

Posted on 7. oktober 2011, in Den blandede horrorpose, Gys & skræk på TV and tagged . Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: